Pratite nas

Program

Rok se budi u bolnici, gde je došao bez svesti posle nesreće. Više se ne seća devojke, posla i kuće u kojoj je živeo. Seća se samo rodnog grada i kuće koju je delio sa majkom i mlađim bratom. Ubrzo po povratku u rodni grad, Rok primećuje da više nije dobrodošao. Porodica i poznanici se prema njemu ponašaju drugačije. Polako mu se sklapa mozaik uspomena, shvata koliko je njegova prošlost bila problematična. Njegov mlađi brat ide istim pogrešnim putem. Rok prvi put u životu prihvata odgovornost, želi da zaustavi lošu porodičnu istoriju i zaustavi njeno ponavljanje.

Država:
Slovenija, Hrvatska, Srbija, 2022.
Žanr:
Drama
Program:
Takmičarski program
Trajanje:
85'
Režija:
Marko Šantić
Scenario:
Scenario: Marko Šantić, Goran Vojnović, Sara Hribar
Uloge:
Jure Henigman, Živa Selan, Timon Sturbej, Nataša Barbara Gračner, Jurij Drevenšek, Tamara Avguštin, Andrej Murenc, Blaz Setnikar, Benjamin Krnetic, Nebojša Pop-Tasić
Fotografija:
Ivan Zadro
Montaža:
Vladimir Gojun
Muzika:
Jan Visocki, Nemanja Mosurović
Producenti:
Danijel Hočevar, Zala Opara
Koproducenti:
Jure Bušić, Stefan Orlandić, Dimče Stojanovski, Jordane Oudin
Produkcija:
Vertigo, Jaka Produkcija, Living Pictures, Hippocampe Productions, Viba Film Studio

Projekcije

06. jul

Vreme: 16:00
Centar za kulturu Sopot

MARKO ŠANTIĆ

Reditelj i scenarista Marko Šantić rođen je 1983. u Splitu. Živi i radi u Sloveniji, gde je 2008. diplomirao filmsku i TV režiju na AGRFT - Akademiji za pozorište, radio, film i televiziju Univerziteta u Ljubljani. Njegovi filmovi su premijerno prikazani na velikim filmskim festivalima gde su dobijali međunarodna priznanja, a igrani film Zavedi me (2013) bio je slovenački kandidat za 87. dodelu nagrada Oskar, 2014. godine, u kategoriji najbolji strani film.

Filmovi

Celokupan program filmova, sa vremenima projekcija.

Preuzmite program

Celokupan program u PDF-u, sa vremenima projekcija.

Lista želja

Kreirajte svoju listu filmova i podelite sa prijateljima.