Pratite nas

Radivoje Rade Radivojević

Radivoje Rade Radivojević je diplomirao na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu 1974. godine. Već kao učenik srednje muzičke škole u Nišu, svirajući u bendu "Daltoni", jednom od prvih ansambala te vrste u Jugoslaviji, ušao je u svet popularne muzike i tu ostao do danas kao kompozitor, aranžer, producent i muzičar instrumentalista.
Radivojevićev opus sadrži preko 900 ostvarenja popularne, primenjene, dečje i narodne muzike, među kojima se posebno izdvajaju brojni hitovi i pobedničke pesme na muzičkim festivalima u zemlji i inostranstvu. 

Poslednji je predstavnik Jugoslavije na Pesmi Evrovizije u Malmeu 1992. godine sa pesmom „Ljubim te pesmama“. Pesma „Volimo te otadžbino naša“ bila je i ostala simbol jednog vremena u istoriji našeg naroda.

Pored niza trajnih radio snimaka i TV emisija, objavio je tri autorska LP-a i 3 izuzetna CD-a. 
Među brojnim nagradama izdvajaju se „Vukova nagrada“ i „Zlatna značka“ Kulturno prosvetne zajednice Srbije, „Zlatni beočug“ Kulturno prosvetne zajednice Beograda, „Zlatni mikrofon“ Radio Beograda za životno delo i doprinos muzičkoj kulturi Srbije za 2022. godinu, Nagrada za životno delo i „Počasnica“ Udruženja kompozitora Srbije za život posvećen muzici, nagrada „Darko Kraljić“ za muzičko stvaralaštvo/ životno delo u domenu popularne muzike i priznanje Ministarstva kulture i informisanja za vrhunski doprinos nacionalnoj kulturi Republike Srbije.