Пратите нас

Радивоје Раде Радивојевић

Радивоје Раде Радивојевић је дипломирао на Факултету музичке уметности у Београду 1974. године. Већ као ученик средње музичке школе у Нишу, свирајући у бенду "Далтони", једном од првих ансамбала те врсте у Југославији, ушао је у свет популарне музике и ту остао до данас као композитор, аранжер, продуцент и музичар инструменталиста.
Радивојевићев опус садржи преко 900 остварења популарне, примењене, дечје и народне музике, међу којима се посебно издвајају бројни хитови и победничке песме на музичким фестивалима у земљи и иностранству. 

Последњи је представник Југославије на Песми Евровизије у Малмеу 1992. године са песмом „Љубим те песмама“. Песма „Волимо те отаџбино наша“ била је и остала симбол једног времена у историји нашег народа.

Поред низа трајних радио снимака и ТВ емисија, објавио је три ауторска ЛП-а и 3 изузетна ЦД-а. 
Међу бројним наградама издвајају се „Вукова награда“ и „Златна значка“ Kултурно просветне заједнице Србије, „Златни беочуг“ Културно просветне заједнице Београда, „Златни микрофон“ Радио Београда за животно дело и допринос музичкој култури Србије за 2022. годину, Награда за животно дело и „Почасница“ Удружења композитора Србије за живот посвећен музици, награда „Дарко Краљић“ за музичко стваралаштво/ животно дело у домену популарне музике и признање Министарства културе и информисања за врхунски допринос националној култури Републике Србије.