•  
  • 47. Sofest od 3. do 7. jula u Sopotu

   SOFEST 2018 / Vesti / 47. Sofest od 3. do 7. jula u Sopotu
   28. Jun 2018.
   Otvaranjem izložbe plakata "1968-2018, sve naše varljive godine" i koncertom Umetničkog ansambla Stanislav Binički pod dirigentskom palicom Vojkana Borisavljevića uz solistu - glumca Igora Pervića, 3. jula u Centru za kulturu u Sopotu započeće 47. Filmski festival Sofest.

   Aleksandar Avramović član Odbora Sofesta napomenuo je da je na samom otvaranju festivala biće prikazan film "Nigde" u režiji Predraga Velinovića sa Nebojšom Milovanovićem i Marijom Bergam u glavnim ulogama. 

   "Za 5 festivalskih dana biće prikazana 23 filma. U takmičarskoj onkurenciji je 15 ostvarenja, a najmlađe očekuju tri naslova. Takođe prikazaćemo i 3 dokumentarna filma, a na kraju u čast nagrađenih po jedno dugometražno i kratkometražno ostavarenje", kazao je Avramović. 

   On je dodao da u kratkometražnom filmu pod naslovom "Poziv", reditelja Miloša Ljubomirovića, glavnu ulogu, prvi put igra Nada Savkić, legenda kafane "Kod Nade i Tome" u Tresijama. 


   "Nada je zaslužila posebnu zahvalnicu u ime decenija dobrote", kazao je Avramović. 

   Prema njegovim rečima žiri će biti sastavljen od prošlogodišnjih laureata. 

   "Predsednica Hristina Popović je tumačila glavnu ulogu u pobedničkom ostvarenju "Jesen samuraja", a članovi su i dobitnici nagrada za najbolju mušku ulogu: Igor Ðorđević i za režiju Bojan Vuletić. 

   Za njega nema dileme da je glavni iskorak festivala manifestacija "Filmski maraton na poklon Beogradu". 

   "Pozivam Beograđane da dođu u Dom omladine Beograda 9. jula gde će ih čekati dobitnici nagrada na našem festivalu" kazao je Avramović.

  •